diumenge, 1 de setembre del 2013

BERGA ACOMIADA LES CARMELITES MISSIONERES "VETLLADORES"


LES RELIGIOSES CARMELITES MISSIONERES QUE S'HAN ACOMIADAT, JUNTAMENT AMB D'ALTRES RELIGIOSES DE LA MATEIXA CONGREGACIÓ

Després de 121 anys de presència a Berga, avui la parròquia i els ciutadans han acomiadat les Carmelites Missioneres (anomenades a Berga "Vetlladores") en la magnífica celebració eucarística a l'església de Santa Eulàlia. 



El full parroquial de Berga de la setmana passada informava:

"Les monges de l'orde de les Carmelites Missioneres del Pare Palau, popularment conegudes com "les Vetlladores" per la valuosa tasca que feien de vetllar malalts en altres temps, han de deixar Berga després de més de cent anys de presència a la ciutat. 
A petició del rector de l'època, Mn. Felip Ribera, el 1889 començaren les gestions per tal que l'orde fundés una casa a Berga per a l'assistència de malalts a domicili. El 6 de desembre de 1892 l'orde es va instal·lar a Berga, en una caseta de La Torre de les Hores. Més tard es va buscar una altra residència i s'aconseguí al carrer de La Pietat, número 17.
Davant l'augment de demandes de servei per part de la gent, el 1926, en posar-se en venda l'actual casa al carrer Buixadé número 53, fou adquirida per l'orde. Això els va permetre ampliar espai i serveis. Així, el 1928 es va poder obrir una llar d'infants i poc després un parvulari per al servei dels treballadors de les fàbriques.
La manca de vocacions joves els obliga a prendre aquesta dura decisió després de tots aquests anys d'entrega i sacrifici tan valorats per la ciutat de Berga."


http://www.regio7.cat/bergueda/2013/08/28/germanes-vetlladores-abandonen-berga-despres/242467.html


La Missa, presidida per Mn. Marc Majà -rector de la parròquia- i concelebrada per Mn. Josep Mª Vila -vicari-, ha estat molt participada per la comunitat parroquial i també per religioses de la congregació, que han dirigit els cants, han llegit lectures i pregàries i han lliurat ofrenes. 



Durant l'homilia, mossèn Marc ha desglossat el sentit del tres mots amb els quals es coneix a aquestes religioses: Carmelites, Missioneres i Vetlladores. Podeu sentir l'homilia en aquest video:



La Sra. Maribel Iglesias, Regidora de l'Àrea Social de l'Ajuntament de Berga, ha adreçat unes paraules en nom de l'Ajuntament:



La Missa ha acabat amb el cant del Virolai de la Mare de Déu de Queralt:


Una foto de conjunt pel record:




Enllaç a la revista berguedana AQUÍ:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada